Alice Penninck Smart Bandit

Mentee Duurzaamheid Fairtrade Mode Retail

Alice Penninck is mentee van Carine Vanroy

Mijn wens was altijd al om zelfstandige te worden en na 10 jaar te hebben gewerkt als administratief bediende in de energiesector, heb ik besloten mijn eigen weg te gaan.

Eén jaar geleden deed ik mijn eerste stapjes in de zelfstandige wereld en ging ik naar een opleidingsweekend om na te gaan of het ondernemerschap echt iets voor me was én om mijn idee te ontwikkelen.

Mijn eerste idee was een webshop van organische en ethische kledij voor kinderen te openen. Dit idee is gedurende een jaar verder ontwikkeld tot een webshop met een concept: een webshop met een extra service, nl.  de aangekochte kinderkledij op te sturen wanneer deze te klein zijn geworden. Eens je de kleren hebt teruggestuurd krijg je een bon om nieuwe kleren aan te kopen. De teruggestuurde kledij wordt dan als tweedehands verkocht om zo een meer duurzame economie te ontwikkelen.

Duurzaamheid en milieu zijn aspecten die we in onze familie hoog waarderen en waarvoor we dagelijks respect voor hebben. Daarom wou ik dit in mijn project ook voelbaar maken.

Met de mentor-mentee programma die men heeft voorgesteld, hoop ik vooral advies te krijgen van vrouwen die in hetzelfde bootje zijn gesprongen. Ik verwacht een luisterend oor wanneer ik twijfels heb en iemand die mij tips & tricks kan geven om van mijn droom een succes te maken. 

Een tweede project is administratief hulp voor zelfstandigen of kleine en verschillende KMO’s aanbieden die tijdelijk hulp nodig hebben:

Heb je soms last van tijdgebrek om jouw facturen op te stellen?

Hebben je klanten vergeten te betalen en besteed je liever tijd aan iets anders dan rappels te doen?

Heb je meer structuur nodig in je administratief werk?

Als je ja antwoord op deze 3 vragen, zal ik je graag verder steunen.

Terug naar overzicht
Markant Artemis Brussel KBC Bxl UNIZO Vl Br & Bxl Evolvero 1819 BHG