Els Vansteelandt Els Vansteelandt

Mentor Creatief Juwelen Mode Webshop

Els Vansteelandt is mentor van deze Sterke Onderneemster(s):

Aanvankelijk richtte Els Vansteelandt zich bijna uitsluitend op het ontwerpen en maken van juwelen in haar ondertussen kenmerkende stijl. Later kwamen daar ook design- en kunstobjecten bij. Ieder voorwerp is een uitgebalanceerd stuk, zonder franje of overdaad. De esthetische essentie van de vorm beantwoordt aan de functionele eenvoud ervan en is het resultaat van een doordacht scheppingsproces, gekoppeld aan een gedegen stielkennis.

Els wordt veelvuldig uitgenodigd om haar werk voor te stellen, en niet alleen in België. Galerieën en musea in Zweden, Denemarken, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Portugal en Nederland stellen haar ontwerpen tentoon. Sinds 2001 wordt ze erkend door ‘Design Vlaanderen’ en werden stukken van haar hand opgenomen in permanente kunstcollecties. Ze werd geselecteerd voor de fel begeerde Henry van de Velde Award in België, de World Best Design Exchange in Seoul en al twee maal voor de German Silver Triennial een wedstrijd en reizende tentoonstelling.

In 2010 opende Els een eigen verkoopruimte en ontmoetingsplaats in het kloppende hart van Brussel. Iedereen met interesse in haar artistieke output en beleving kan hier terecht. Maar daar blijft het niet bij. Iedere dag opnieuw is een zoektocht naar inventieve ontwerpen van zuivere schoonheid...

Terug naar overzicht
Markant Artemis Brussel KBC Bxl UNIZO Vl Br & Bxl Evolvero 1819 BHG